top of page

BLOG

RECENT

NEP-SMS van de Belastingdienst


Let op! Oplichters sturen een SMS rond in naam van de Belastingdienst over een betalingsachterstand. Klik niet op de link! De sms wordt verstuurd als een "ALERT" van de Belastingdienst. U zou een belastingschuld niet hebben voldaan, daarom zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot beslaglegging, tenzij u direct betaalt via de link. Deze link lijkt te gaan naar de Belastingdienst, maar dat is niet zo. De link leidt naar een nep-website. Als u hier gegevens invult, stuurt u deze gegevens naar oplichters.

Wat te doen?

  • De Belastingdienst stuurt nooit sms-berichten met betaallinks. Ga dus niet in op dergelijke betaalverzoeken.

  • Wees vanaf nu extra alert bij al het telefoonverkeer. Uw telefoonnummer is blijkbaar bekend bij oplichters. Dit kan betekenen dat u nog meer van dit soort nep-berichten krijgt, zowel telefonisch als via sms of WhatsApp.

  • Als u twijfelt of vragen heeft, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

  • Heeft u ook zo'n sms ontvangen? U kunt het melden op de Fraudehelpdesk

Archief
bottom of page